Proiectul „Suntem creatorii vietii noastre – Centru de dezvoltare personala”

Postat de Cristi 15.09.2014 0 Comentarii Responsabilitate sociala,

 

 

 

 

Sambata, 13 octombrie 2012, se lanseaza proiectul “Suntem creatorii vietii noastre – Centru de dezvoltare personala” dedicat copiilor si tinerilor din centrul de plasament de stat de la Peris. Asociatia non-profit “Echipa Omenirii” alaturi de partenerii sai, Cumparaturionline.com si membrii voluntari ,  vor lansa proiectul in sala de mese si festivitati  a centrului de plasament de la Peris.
Proiectul isi propune sa completeze educatia copiilor si tinerilor din orfelinat cu activitati educative si de orientare profesionala, pentru a facilita incluziunea sociala si pe piata muncii a tinerilor la varsta parasirii orfelinatului.

 

 

Asociatia non-profit Echipa Omenirii, cu sprijinul financiar oferit  prin programul de granturi Raiffeisen Comunitati  si prin implicarea membrilor voluntari, a deschis Centrul de dezvoltare personala, dedicat copiilor din centrul de plasament de la Peris. Educatia alternativa axata pe valori, implicarea copiilor in activitati care le dezvolta creativitatea si imaginatia, deschiderea perspectivelor catre viitor si a potentialului pe care-l pot atinge, sunt cateva dintre cele mai importante obiective pe care ni le-am propus.

 

Pentru a derula acest program, Asociatia a inchiriat un spatiu intr-o locatie centrala din Bucuresti, unde vor fi organizate intalnirile lunare cu cei 80 de copii din proiect.  Activitatile care se vor desfasura in centru se adreseaza tuturor categoriilor de varsta: program de meditatii pentru invatarea scrisului si cititului, activitati lucrative in mai multe domenii, descoperirea si cultivarea talentelor native si orientarea profesionala.

 

Voluntarii implicati in acest proiect sunt profesori, psihologi, consilieri, terapeuti, specialisti in diverse meserii si mestesuguri.

 

Lansarea proiectului are loc sambata, 13 octombrie 2012,incepand cu ora 10,30 in centrul de plasament de la Peris si vor participa ziaristi precum si alti reprezentanti ai  altor organizatii ce activeaza in sfera incluziunii sociale pentru categoriile defavorizate.

 

Centrul de dezvoltare personala “Suntem creatorii vietii noastre” face parte din proiectul “Aripi pentru Viitor” despre care puteti citi detalii pe site-ul EchipaOmenirii.ro.

 

Cum te poti implica?
Ne poti ajuta cu o sponsorizare sau donatie. Proiectul este finantat in proportie de 56% de catre Raiffeisen Comunitati, avem inca nevoie de sustinere financiara pentru restul cheltuielilor.
Te poti alatura voluntar echipei si ne vei ajuta in lucrul cu copii. Daca esti specialist intr-o meserie si ai dori sa le prezinti copiilor aceasta oportunitate de cariera, inspirandu-i prin exemplul tau personal, nu ezita sa ne contactezi.

 
Donatii se pot face catre:
ASOCIATIA ECHIPA OMENIRII
RO21RNCB0065120374630001
BCR BUCURESTII NOI
C.I.F. 27890300

 

Pentru contact:
Monica Chiroiu – coordonator proiect
voluntar@humanitysteam.ro
Tel mobil: 0729 900775

 

Despre Asociatia Echipa Omenirii
Asociatia non-profit Echipa Omenirii a fost infiintata in 2010, este apolitica si neguvernamentala avand misiunea de a  integra in societate tinerii proveniti din mediile devaforizate, programe de protectia mediului, promovarea unitatii intre oameni si apararea drepturilor omului. Prin proiectul “Aripi pentru viitor”, accentul asociatiei este pus pe oferirea de sanse egale tuturor tinerilor la a accesa o meserie si a se integra in societate si procesul muncii, asigurandu-se un statut demn si respectabil in societate.

Adauga un comentariu

Trimite