Stim cu totii ca mancarea cu cat e mai proaspata, cu atat mai sanatos iti mentine corpul. Exista numeroase metode pentru a depozita alimentele proaspete fie ca sunt refrigerate, inghetate sau cele lasate in cos in bucatarie.
In acest articol vom incerca sa va prezentam cateva modalitati pentru a depozita mancarurile din cosul zilnic ca legumele, fructele, carnea si lactatele.
Iata cum pot fi depozitate cateva tipuri de fructe
Se stie ca pot fi depozitate mai bine pe rafturi, in bucatarie, insa daca iti doresti sa reziste mai mult, este mai bine sa le depozitezi in frigier.
Merele pot fi tinute in frigider in sertar pentru aproximativ trei saptamani, iar citricele ca portocalele, lamaile si limes vor rezista aproximativ 2 saptamani daca sunt tinute pe unul din rafturi, in frigider. Atentie sa nu fie lasate in ambalaje sau pungi, pentru ca se vor deteriora rapid in acest caz. Daca ai folosit o jumatate de lamaie si ai mai ramas cu o jumatate nu o arunca. O poti infasura in folie alimentara si rezista astfel pana la 5 zile.
Sfat util: pentru fructele sau legumele taiate este mai bine sa folositi un cutit de ceramica, pentru ca jumatatea ramasa sa nu mai oxideze imediat de la contactul cu metalul.
Exista secrete si in ceea e priveste avocado. Daca l-ai cumparat crud, il poti depozita cateva zile int-un dulap intunecat, intr-o punga de hartie. Dupa ce s-a copt, il poti pune in frigider pentru a rezista mai mult. Daca ai mancat totusi jumatate din fruct, lasa samanta inauntru la cealalta jumatate si depoziteaza fructul in frigider. Functioneaza si cu sosul guacamole. Pune una din seminte in sos si da-l la frigider.
Sfaturi pentru a depozita legumele
Sfecla si ardeiul gras pot fi depozitate in frigider in pungi de platic, pe raft. Sfecla rezista astfel la frigider pana la 14 zile iar ardeiul, pana la 7 zile.
Morcovii rezista si ei in frigider pana la 3 saptamani, pusi in pungi de platic, pe raft. Poti depozita astfel si conopida, si o poti pastra pentru aproximativ 5 zile.
Telina trebuie ambalata in folie de aluminiu si tinuta si ea in frigider. Lasa ambalajul de plastic pe castraveti si ii poti depozita in frigider pana la o saptamana. Ceapa, cartofii si dovleceii pot fi depozitati intr-o lada, la intuneric, feriti de umezeala.
Branzeturile, de asemenea, pot fi invelite in pergament pentru a preveni mucegaiul.
Carnurile, daca vrei sa reziste cat mai mult, le poti congela.
Pachetele de semipreparate deschise, le poti depozita in pungi de plastic inchise ermetic si pot rezista pana la o saptamana. In cazul celor nedesfacute, le poti depozita pur si simplu pe raftul frigiderului si urmaresti cu atentie data de expirare.
Speram ca v-au fost utile sfaturile noastre si va asteptam sa ne cititi si data viitoare!
Pofta buna!